jkp_info1

28.04.2017. године Саопштење руководства ЈП „Комунално Брчко“ поводом прекида у водоснабдијевању

Штампа Ел. пошта

cijev1Поштовани суграђани - корисници градске водоводне мреже,

Руководство ЈП „Комунално Брчко“ изражава жаљење због прекида у водоснабијевању на подручју града изазваног хаваријом на главном транспортном цјевоводу преко којег се водом снабдијева највећи дио централног, источних и јужних дијелова града, односно комплетно подручје источно од ријеке Брке.

Разумијемо незадовољство грађана и свјесни смо чињенице да је без воде јако тешко, па скоро немогуће обављати основне животне функције, а ни нама као предузећу, чији смо и сами корисници услуга, није у интересу да има прекида у водоснабдијевању.

Иако смо изградњом магистралног потисног цјевовода од Фабрике воде до водоторња Вранкићка ријешили један од највећих проблема континуираног снабдијевања грађана водом, сви морамо бити свјесни да у градском подручју има дијелова мреже који су изграђени прије више од 30 година, те да су материјали од којих су цјевоводи грађени већ одавно ушли у фазу дотрајалости, те овакве ситуације, нажалост, не треба да буду изненађење и нико не може да гарантује да нових прекида, након санације овог квара, више неће бити.

Са друге стране, оснивањем Јавног предузећа „Комунално Брчко“ д.о.о. Брчко дистрикт БиХ, Влада и Скупштина Брчко дистрикта БиХ су јавном предузећу предали градску водоводну мрежу на управљање и одржавање, док је Дистрикт и даље власник инфраструктуре и одговоран за инвестиционо и капитално улагање, изградњу, доградњу и реконструкцију. Улагања у протеклим годинама је било, али смо и ми и град свјесни чињенице да то ипак није довољно, те се разговара о наредним корацима и могућностима које би допринијеле побољшању стања примарне и секундарне градске водоводне мреже.

Такође, градске институције одлучују и о цијени воде, која се није мијењала у Брчком од 2001. године. ЈП „Комунално Брчко“ послује од 1.1.2008. године и од када управља градском водоводном мрежом и испоручује купцима воду и рачуне за утрошену количину воде, није дошло до повећања цијена воде нити предузеће о томе може донијети самосталну одлуку. Оцјене и коментари који се чују у јавности да је цијена воде у Брчком највиша у БиХ су изречене у сврху провокације и изазивања додатног незадовољства код грађана. Метар кубни воде (са канализацијом) кошта 1,25 КМ/м³ са ПДВ за купце из категорије домаћинства, а за уговорне потрошаче 2,5 КМ/м³ са ПДВ. У цијени није садржана ни компонента за мјерно мјесто, ни за одржавање система и друге, које би требало да буду њен саставни дио, те санација хаварије која је у току реализује се искључиво о трошку Јавног предузећа “Комунално Брчко”.  

С поштовањем,

                                                                                  ЈП “Комунално Брчко” д.о.о. Брчко дистрикт БиХ 

 

Саопштење за јавност в.д. директора ЈП „Комунално Брчко“ Нермина Рејзовића

Штампа Ел. пошта

02.08.2016.Саопштење за јавност в.д. директора ЈП „Комунално Брчко“ Нермина Рејзовића

 

Саопштење за јавност госп. Нермина Рејзовића, в.д. директора ЈП „Комунално Брчко“.

Штампа Ел. пошта
19.07.2016.г. Саопштење за јавност госп. Нермина Рејзовића, в.д. директора ЈП „Комунално Брчко“.
 

01.06.2016.г. САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Штампа Ел. пошта

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ:  Измирене све обавезе ЈП „Комунално Брчко“ према Брчко дистрикту БиХ и Босни и Херцеговини 

 

08.01.2016. Обавјештење за купце електричне енергије

Штампа Ел. пошта

03_jpk_foto22112014.jpgДана 9.01.2016.године због враћања у нормално уклопно стање а након отклањања квара на 35 кV каблу између ТС 110/x кV Брчко 1 – ТС 35/10 кV Брчко II,  доћи ће до краткотрајних прекида у испоруци електричне енергије како слиједи:

1.У 11:00 h доћи ће до краткотрајног прекида у напајању (максимално 1 минут) код свих купаца који се електричном енергијом снабдијевају са ЧТС 35/10 кV Брчко II односно код купаца из сљедећих насељених мјеста: Кланац, Ново Брчко (дио насеља), Грбавица (дио насеља), Суљагића сокак (дио насеља), Брод, Ријеке, Ивици  (дио насеља), Доњи Рахић (дио насеља), Улице, Горњи и Доњи Вукшић. 

2.У 11:15 h доћи ће до краткотрајног прекида у напајању (максимално 1 минут) код свих купаца који се електричном енергијом снабдијевају са ЧТС 35/10 кV Горњи Рахић односно код купаца из сљедећих насељених мјеста: Горњи Рахић, Зовик, Шаторовићи, Маоча, Прутаче, Исламовац, Ограђеновац, Хукељи, Паланка,Окрајци, Буквик (дио насеља), Чанде, Ћосети и Вујичићи.

3.У 11:30 h доћи ће до краткотрајног прекида у напајању (максимално 1 минут) код свих купаца који се електричном енергијом снабдијевају са ЧТС 35/10 кV Брезово Поље односно код купаца из сљедећих насељених мјеста: Брезово Поље, Село Брезово Поље, Трњаци, Сандићи (дио насеља), Попово Поље, Слијепчевићи (дио насеља), Ражљево, Крбети, Посавци као и купци Електро Бијељине који се напајају са ДВ 10 кV Црњелово.

За више информација контактирати Позивни центар 0800 505 07.

Хвала на разумијевању
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 51

  iso 9001

iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook-

 

КОНТАКТ::

                                 Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::МАПА САЈТА