28.04.2017. godine Saopštenje rukovodstva JP „Komunalno Brčko“ povodom prekida u vodosnabdijevanju

Ispis E-mail

cijev1Poštovani sugrađani - korisnici gradske vodovodne mreže,

Rukovodstvo JP „Komunalno Brčko“ izražava žaljenje zbog prekida u vodosnabijevanju na području grada izazvanog havarijom na glavnom transportnom cjevovodu preko kojeg se vodom snabdijeva najveći dio centralnog, istočnih i južnih dijelova grada, odnosno kompletno područje istočno od rijeke Brke.

Razumijemo nezadovoljstvo građana i svjesni smo činjenice da je bez vode jako teško, pa skoro nemoguće obavljati osnovne životne funkcije, a ni nama kao preduzeću, čiji smo i sami korisnici usluga, nije u interesu da ima prekida u vodosnabdijevanju.

Iako smo izgradnjom magistralnog potisnog cjevovoda od Fabrike vode do vodotornja Vrankićka riješili jedan od najvećih problema kontinuiranog snabdijevanja građana vodom, svi moramo biti svjesni da u gradskom području ima dijelova mreže koji su izgrađeni prije više od 30 godina, te da su materijali od kojih su cjevovodi građeni već odavno ušli u fazu dotrajalosti, te ovakve situacije, nažalost, ne treba da budu iznenađenje i niko ne može da garantuje da novih prekida, nakon sanacije ovog kvara, više neće biti.

Sa druge strane, osnivanjem Javnog preduzeća „Komunalno Brčko“ d.o.o. Brčko distrikt BiH, Vlada i Skupština Brčko distrikta BiH su javnom preduzeću predali gradsku vodovodnu mrežu na upravljanje i održavanje, dok je Distrikt i dalje vlasnik infrastrukture i odgovoran za investiciono i kapitalno ulaganje, izgradnju, dogradnju i rekonstrukciju. Ulaganja u proteklim godinama je bilo, ali smo i mi i grad svjesni činjenice da to ipak nije dovoljno, te se razgovara o narednim koracima i mogućnostima koje bi doprinijele poboljšanju stanja primarne i sekundarne gradske vodovodne mreže.

Takođe, gradske institucije odlučuju i o cijeni vode, koja se nije mijenjala u Brčkom od 2001. godine. JP „Komunalno Brčko“ posluje od 1.1.2008. godine i od kada upravlja gradskom vodovodnom mrežom i isporučuje kupcima vodu i račune za utrošenu količinu vode, nije došlo do povećanja cijena vode niti preduzeće o tome može donijeti samostalnu odluku. Ocjene i komentari koji se čuju u javnosti da je cijena vode u Brčkom najviša u BiH su izrečene u svrhu provokacije i izazivanja dodatnog nezadovoljstva kod građana. Metar kubni vode (sa kanalizacijom) košta 1,25 KM/m³ sa PDV za kupce iz kategorije domaćinstva, a za ugovorne potrošače 2,5 KM/m³ sa PDV. U cijeni nije sadržana ni komponenta za mjerno mjesto, ni za održavanje sistema i druge, koje bi trebalo da budu njen sastavni dio, te sanacija havarije koja je u toku realizuje se isključivo o trošku Javnog preduzeća “Komunalno Brčko”.  

S poštovanjem,

                                                                                                              JP “Komunalno Brčko” d.o.o. Brčko distrikt BiH 

 

Saopštenje za javnost v.d. direktora JP „Komunalno Brčko“ Nermina Rejzovića

Ispis E-mail

02.08.2016.Saopštenje za javnost v.d. direktora JP „Komunalno Brčko“ Nermina Rejzovića

 

Saopštenje za javnost gosp. Nermina Rejzovića, v.d. direktora JP „Komunalno Brčko“.

Ispis E-mail

19.07.2016.g. Saopštenje za javnost gosp. Nermina Rejzovića, v.d. direktora JP „Komunalno Brčko“.

 

01.06.2016.g. SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Ispis E-mail

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST:  Izmirene sve obaveze JP „Komunalno Brčko“ prema Brčko distriktu BiH i Bosni i Hercegovini 

 

08.01.2016. Obavještenje za kupce električne energije

Ispis E-mail

03_jpk_foto22112014.jpgDana 9.01.2016.godine zbog vraćanja u normalno uklopno stanje a nakon otklanjanja kvara na 35 kV kablu između TS 110/x kV Brčko 1 – TS 35/10 kV Brčko II,  doći će do kratkotrajnih prekida u isporuci električne energije kako slijedi:

1.U 11:00 h doći će do kratkotrajnog prekida u napajanju (maksimalno 1 minut) kod svih kupaca koji se električnom energijom snabdijevaju sa ČTS 35/10 kV Brčko II odnosno kod kupaca iz sljedećih naseljenih mjesta: Klanac, Novo Brčko (dio naselja), Grbavica (dio naselja), Suljagića sokak (dio naselja), Brod, Rijeke,(dio naselja), Donji Rahić (dio naselja), Ulice, Gornji i Donji Vukšić. 

2.U 11:15 h doći će do kratkotrajnog prekida u napajanju (maksimalno 1 minut) kod svih kupaca koji se električnom energijom snabdijevaju sa ČTS 35/10 kV Gornji Rahić odnosno kod kupaca iz sljedećih naseljenih mjesta: Gornji Rahić, Zovik, Šatorovići, Maoča, Prutače, Islamovac, Ograđenovac, Hukelji, Palanka,Okrajci, Bukvik (dio naselja), Čande, Ćoseti i Vujičići.

3.U 11:30 h doći će do kratkotrajnog prekida u napajanju (maksimalno 1 minut) kod svih kupaca koji se električnom energijom snabdijevaju sa ČTS 35/10 kV Brezovo Polje odnosno kod kupaca iz sljedećih naseljenih mjesta: Brezovo Polje, Selo Brezovo Polje, Trnjaci, Sandići (dio naselja), Popovo Polje, Slijepčevići (dio naselja), Ražljevo, Krbeti, Posavci kao i kupci Elektro Bijeljine koji se napajaju sa DV 10 kV Crnjelovo.

Za više informacija kontaktirati Pozivni centar 0800 505 07.

Hvala na razumijevanju.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 51
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA