jkp_info1

ВИЈЕСТИ

27.03.2020. Апел грађанима - молимо не износите кабасти отпад

Штампа Ел. пошта

kontejneri_podizacЈП „Комунално Брчко“ апелује на суграђане да, у циљу мјера превенције против корона вируса, сав комунални отпад одлажу у контејнере, а у насељима гдје је прикупљање отпада из канти, отпад припремају ујутру на дан када се по рапореду прикупља из њиховог насеља, те на овај начин дају допринос у одржавању јавне хигијене, а тиме и јавног здравља,

Апелујемо такође да, док траје кризни период, корисници не износе кабасти отпад и не затрпавају велике контејнере и простор око њих.

Бесплатна акција прикупљања крупног отпада биће организована по завршетку кризног периода, о чему ће суграђани бити на вријеме обавјештени.

 

27.03.2020. Брчко учествује у глобалној акцији „Сат за планету Земљу“ у суботу 28.03.2020. године

Штампа Ел. пошта

sat za planetu 2020ЈП „Комунално Брчко“ и Канцеларија градоначелника и ове године, 10. годину за редом, исказаће подршку глобалној волонтерској акцији „Сат за планету Земљу“, која се одржава сваке године посљедње суботе у марту, и на тај начин промовисати свијест о очувању ресурса на Земљи и утицају климатских промјена и еколошких проблема на планету.

Симболичним гашењем јавне расвјете на Пјешачкој зони – Тргу младих, Булевару мира и појединим објектима, сутра 28. марта од 20:30 до 21:30 h придружићемо се милионима људи широм свијета.

Ова иницијативу започео је у Сиднеју 2007. године WWF (World Wide Fund for Nature), а у њој учествује више од 7.500 градова и мјеста у 187 земаља свијета, са стотинама милиона учесника на свих седам континената.

С обзиром на ситуацију у којој се свијет нашао због мјера опреза од корона вируса COVID-19, гдје јавна окупљања у већини земаља нису могућа, па ни у нашем граду, WWF ове године позива појединце да се прикључе акцији виртуелно.

Позивамо и наше суграђане да се придруже и подрже акцију очувања планете Земље и у суботу 28. марта угасе свјетла у свом дому од 20:30 – 21:30 h.

 

26.03.2020. Обавјештење за купце – рад шалтера

Штампа Ел. пошта

a.jpg

Због тренутне епидемиолошке ситуације у вези са COVID-19, као и у складу са наредбама и одлукама Кризног штаба Брчко дистрикта БиХ, ЈП “Комунално Брчко” уводи привремене мјере рада са странкама и обавјештава купце о сљедећем:

  • Шалтери благајне до даљњег раде од 07:00 – 13:30 h радним данима, суботом од 07:00 до 12:00 h

  • Шалтери благајне у Сеоњацима (понедјељак, сриједа) и Горњем Рахићу (уторак, четвртак, петак) такође раде до 13:30 h,

  • У просторије благајне радници обезбјеђења пуштају једног по једног купца по шалтеру, да би се контролисао број лица у затвореном простору; купци су обавезни да нагазе спужву са дезинфекционим средством прије уласка у шалтер салу и држе размак од осталих особа

  • Паузе у раду шалтера, због дезинфекције простора, биће организоване у периоду од 10:00 – 11:00 h

  • Шалтер Службе за односе с купцима запримаће до 13:00 h радним данима само захтјеве за прикључке и захтјеве за издавање сагласности, које купци могу слати и поштом (образац преузети на wеб страници комунално.ба у менију Кориснички сервис – Захтјеви и обрасци, а слати на адресу Тина Ујевића 66), док за сва остала питања купци могу да контактирају бесплатну инфо линију 0800 505 07 или пошаљу маил на Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

  • Шалтер Службе за протокол и администрацију запримаће пошту и захтјеве до 13:00 h радним данима

  • Осим на шалтерима благајне, инфо центра и протокола, у наведене сврхе, до даљњег се обустављају контакти са купцима (присуство трећих лица) у другим објектима и просторијама предузећа.

Хвала на разумијевању.

 

24.03.2020. Реорганизација рада у ЈП „Комунално Брчко“ због COVID-19

Штампа Ел. пошта

jkp-coverrr.jpg

Због проглашења стања природне несреће због COVID-19 (корона вирус), директор ЈП „Комунално Брчко“ донио је одлуку о привременом организовању рада у предузећу, а све у циљу заштите живота и здравља запослених.

Одлуком је предвиђено да запосленици старији од 60 година, хронични болесници, родитељи са дјецом са посебним потребама до 12 година и труднице, буду на плаћеном одсуству до 21.04.2020. године, а да се остали запосленици, у складу са одлукама шефова организационих јединица и уколико то процеси рада дозвољавају, подијеле тако да у службеним просторијама ради потребан број запослених – прва група 14 дана, те друга група 14 дана у у континуитету.

За запосленике који буду одсутни по овом основу сматраће се да су на плаћеном одсуству, те ће за вријеме одуства имати право на накнаду у износу од 100% плате, коју би остварили да раде, без топлог оброка.

Такође је одобрено мањем броју запосленика, гдје је то могуће, да послове радног мјеста обављају од куће, те тим запосленицима припадају сва права из радног односа као и да су радили на радном мјесту, укуључујући и право на исплату топлог оброка.

Ова реорганизација неће утицати на редовно пружање услуга грађанима, као и обавезе које предузећу налаже Кризни штаб Брчко дистрикта БиХ на сузбијању ширења вируса корона.

 

24.03.2020. ОБАВЈЕШТEЊЕ за купце ЈП “Комунално Брчко” о раду шалтера

Штампа Ел. пошта

jkp-coverrr.jpg

Због тренутне епидемиолошке ситуације у вези са COVID-19, као и у складу са наредбама и одлукама Владе Брчко дистрикта БиХ, ЈП “Комунално Брчко” уводи привремене мјере рада и обавјештава купце о сљедећем:

· Шалтери благајне до даљњег раде од 07:00 – 15:30 h радним данима, суботом до 12:00 h

· Шалтери благајне у Сеоњацима и Горњем Рахићу раде до 14:00 h

· У просторије благајне радници обезбјеђења пуштају једног по једног купца по шалтеру, да би се контролисао број лица у затвореном простору; купци су обавезни да нагазе спужву са дезинфекционим средством прије уласка у шалтер салу

· Паузе у раду шалтера, због дезинфекције простора, биће организоване у периоду од 10:00 – 11:00 h

· Шалтер Службе за односе с купцима запримаће до 13:00 h радним данима само захтјеве за прикључке и захтјеве за издавање сагласности, које купци могу слати и поштом (образац преузети на wеб страници комунално.ба у менију Кориснички сервис – Захтјеви и обрасци, а слати на адресу Тина Ујевића 66), док за сва остала питања купци могу да контактирају бесплатну инфо линију 0800 505 07 или пошаљу маил на Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

· Шалтер Службе за протокол и администрацију запримаће пошту и захтјеве до 13:00 h радним данима

· Осим на шалтерима благајне, инфо центра и протокола, у наведене сврхе, до даљњег се обустављају контакти са купцима (присуство трећих лица) у другим објектима и просторијама предузећа.

Хвала на разумијевању.

jkp-coverrr.jpg

 

24.03.2020. Свјетски дан вода 2020. – Вода и климатске промјене

Штампа Ел. пошта

Свјетски дан вода обиљежава се 22. марта већ 27. годину заредом, с циљем подизања свијести и скретања глобалне пажње на значај и важност воде, те одрживог коришћења водних ресурса.

Обиљежавање Свјетског дана вода предложено је на Конференцији о животној средини и развоју Уједињених нација у Бразилу 1992. године.

Овогодишња тема Свјетског дана вода је „Вода и климатске промјене“ и упућује на разматрање рјешавања глобалних проблема свјетске водне кризе и климатских промјена, који су нераскидиво повезани. Прилагођавањем климатским промјенама, нарочито њеним утицајима на водне ресурсе, могу се заштитити здравље и спасити људски животи, а рационалније коришћење воде може утицати и на смањење емисије гасова стаклене баште.

 

Свјетски дан вода, у нашем предузећу, претходних година обиљежавао се редовно у сарадњи са невладиним организацијама и школским установама, међутим ове године, због пандемије корона вируса, обиљежавање овог датума и уобичајену посјету Фабрици воде смо пролонгирали док кризна ситуације не прође.

 

Свјетска здравствена организација (WHO) подсјећа да је пажљиво и учестало прање руку сапуном и средством за чишћење на бази алкохола битно за ограничење ширења заразе корона вирусом.

fabrikavode1.jpg obiljeavanje_dana_voda_2019 fabrikavodefiltracija

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 189

  iso 9001

iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook-

 

КОНТАКТ::

                                 Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::МАПА САЈТА