20.12.2012. Bez poskupljenja električne energije u 2013.

Ispis E-mail
elektro-mreza-gr Tokom jučerašnjeg dana u brčanskoj Vijećnici održana je konferencija za štampu na kojoj je saopšteno da će se Brčko distrikt BIH i u 2013. godini nastaviti snabdijevati električnom energijom koju će obezbijediti Elektroprivreda Republike Srpske. Na konferenciji su pored mr Admira Nukovića, direktora JP „Komunalno Brčko", govorili dr Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta BIH, kao i Đorđa Kojić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BIH.

U pismu koje je Vladi  Republike Srpske uputio gradonačelnik Anto Domić izražena je molba da Elektroprivreda Republike Srpske i 2013. godine nastavi sa potpunim snabdijevanjem Brčko distrikta električnom energijom, iako nije bila u obavezi. Na pismo je odgovoreno potvrdno, tako da će kao i prethodne dvije godine ERS nastaviti zadovoljavati potrebe Brčko distrikta za električnom energijom, koje ove godine iznose 309,40 GWh.
 

Kupovinom električne energije od Republike Srpske računi potrošača u Brčko distriktu BIH biće manji za oko pet milona KM na godišnjem nivou nego kada bi se električna energija nabavljala iz Federacije BIH. Cijena struje za domaćinstva koju isporučuje Elektroprivreda BIH u odnosu na ERS je za 15% skuplja, a električna energija Elektroprivrede HZHB čak za 38%. Razlike u cijeni električne energije za industrijske potrošače su i izraženije – EP BIH ima za 73%, a EP HZHB čak za 82% veće cijene električne energije u odnosu na Elektroprivredu Republike Srpske.
 

Direktor JP „Komunalno Brčko", Admir Nuković, istakao je da ukoliko ne dođe do promjene cijena Elektroprivrede Republike Srpske prema JP „Komunalno Brčko", neće biti ni promjena cijena električne energije prema krajnjim potrošačima u Brčko distriktu BIH.

 
iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno racun_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA