RJ ČISTOĆA

Ispis E-mail

RJ Čistoća se bavi prikupljanjem, transportom i deponiranjem otpada, održavanjem i uređenjem deponije, održavanjem ulica i putova na području Brčko Distrikta BiH, uređenjem i održavanjem zelenih površina na području Brčko Distrikta BiH i zbrinjavanjem pasa lutalica. Pored navedenog, RJ Čistoća pokreće i sudjeluje u projektima i promidžbenim aktivnostima koje doprinose jačanju svijesti o odgovornom postupanju sa otpadom, kao što su akcija udomljavanja pasa i „Očistimo Brčko“, te projekt „Kompostirajmo zajedno“.

U okviru RJ Čistoća djeluju dvije službe, čiji su glavni ciljevi usmjereni na održavanje higijene grada, hortikulturalno uređenje i održavanje javnih zelenih površina, kao i prikupljanje i zbrinjavanje komunalnog otpada. Radi se o sljedećim službama:

  • Služba za upravljanje otpadom - bavi se prikupljanjem, transportom i odlaganjem otpada, uklanjanjem divljih deponija, uređenjem i održavanjem gradske deponije, stalnim mjerenjem koncentracije plinova i temperature dijelova deponije, da bi se kontrolirala emisija štetnih polutanata
  • Služba za javnu higijenu - zadužena je za čistoću gradskih ulica i hortikulturalno uređenje javnih zelenih površina.

Službi za javnu higijenu pripada i Sektor za zbrinjavanje napuštenih životinja, čije aktivnosti su dovele do toga da su ulice i parkovi u Brčko Distriktu BiH bez pasa lutalica i sigurni za građane. Azil za nezbrinute životinje pruža neophodnu zaštitu životinjama i vodi brigu o njihovoj higijeni i socijalizaciji, što doprinosi lakšem procesu udomljavanja pasa.

 

iso 9001

iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA