jkp_info1

24.03.2020. Реорганизација рада у ЈП „Комунално Брчко“ због COVID-19

Штампа Ел. пошта

jkp-coverrr.jpg

Због проглашења стања природне несреће због COVID-19 (корона вирус), директор ЈП „Комунално Брчко“ донио је одлуку о привременом организовању рада у предузећу, а све у циљу заштите живота и здравља запослених.

Одлуком је предвиђено да запосленици старији од 60 година, хронични болесници, родитељи са дјецом са посебним потребама до 12 година и труднице, буду на плаћеном одсуству до 21.04.2020. године, а да се остали запосленици, у складу са одлукама шефова организационих јединица и уколико то процеси рада дозвољавају, подијеле тако да у службеним просторијама ради потребан број запослених – прва група 14 дана, те друга група 14 дана у у континуитету.

За запосленике који буду одсутни по овом основу сматраће се да су на плаћеном одсуству, те ће за вријеме одуства имати право на накнаду у износу од 100% плате, коју би остварили да раде, без топлог оброка.

Такође је одобрено мањем броју запосленика, гдје је то могуће, да послове радног мјеста обављају од куће, те тим запосленицима припадају сва права из радног односа као и да су радили на радном мјесту, укуључујући и право на исплату топлог оброка.

Ова реорганизација неће утицати на редовно пружање услуга грађанима, као и обавезе које предузећу налаже Кризни штаб Брчко дистрикта БиХ на сузбијању ширења вируса корона.

 

  iso 9001

iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook-

 

КОНТАКТ::

                                 Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::МАПА САЈТА