jkp_info1

24.03.2020. Свјетски дан вода 2020. – Вода и климатске промјене

Штампа Ел. пошта

Свјетски дан вода обиљежава се 22. марта већ 27. годину заредом, с циљем подизања свијести и скретања глобалне пажње на значај и важност воде, те одрживог коришћења водних ресурса.

Обиљежавање Свјетског дана вода предложено је на Конференцији о животној средини и развоју Уједињених нација у Бразилу 1992. године.

Овогодишња тема Свјетског дана вода је „Вода и климатске промјене“ и упућује на разматрање рјешавања глобалних проблема свјетске водне кризе и климатских промјена, који су нераскидиво повезани. Прилагођавањем климатским промјенама, нарочито њеним утицајима на водне ресурсе, могу се заштитити здравље и спасити људски животи, а рационалније коришћење воде може утицати и на смањење емисије гасова стаклене баште.

 

Свјетски дан вода, у нашем предузећу, претходних година обиљежавао се редовно у сарадњи са невладиним организацијама и школским установама, међутим ове године, због пандемије корона вируса, обиљежавање овог датума и уобичајену посјету Фабрици воде смо пролонгирали док кризна ситуације не прође.

 

Свјетска здравствена организација (WHO) подсјећа да је пажљиво и учестало прање руку сапуном и средством за чишћење на бази алкохола битно за ограничење ширења заразе корона вирусом.

fabrikavode1.jpg obiljeavanje_dana_voda_2019 fabrikavodefiltracija

 

  iso 9001

iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook-

 

КОНТАКТ::

                                 Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::МАПА САЈТА