jkp_info1

04.10.2019. Обиљежили смо са најмлађима Међународни дан заштите животиња

Штампа Ел. пошта

Сектор за збрињавање напуштених животиња, који дјелује при Радној јединица Чистоћа, данас је, као и сваке године од оснивања, обиљежио Међународни дан заштите животиња.

У азилу којим управља наше предузеће угостили смо 60 малишана из двије дјечије предшколске установе – Happy Kids и Школигрица из Брчког.

Запосленици Сектора збрињавање напуштенох животиња припремили су за малишане кратки едукативни час о начину третирања животиња, о приступу псима, о њиховим

основним потребама, али и о основама узгоја, односно држања пса у домаћинству.

“Све добре навике, позитивна комуникација и правилан однос према животињама стварају се од малих ногу. Зато на овај начин, дружењем са дјецом у азилу, желимо да они виде и доживе мјесто на којем живе пси које је неко напустио или се није могао бринути о њима из различитих разлога. Да виде да је брига о псу, о другом живом бићу, стварна и да животиња, пас, има основне животне потребе и осјећања. А  заузврат пружа неизмјерну љубав и пријатељство. Зато је важно да знају да ако желе пса, о њему се морају и бринути, на прави начин, не поиграти се са њим неко вријеме, и онда га напустити. Мислим да ако то дјеци усадимо од малих ногу, да ћемо имати више одговорних власника паса, а мање напуштених паса на улицама,” каже Жељка Томић, шеф Сектора за збрињавање напуштених животиња.

Свако од малишана могао је да помази пса, игра се са њим, прошета га на повоцу, постави питање кинологу и радницима који брину о псима о било чему што их занима када је ријеч о овим животиња. За малишане су колеге у азилу припремиле и пригодно послужење, те одговарајуће поклоне – маске са ликом пса, бојанке - наравно, „Патролне шапе“ и постере 100 раса  - 100 паса.

Дјеца и њихове васпитачице су били одушевљени и уживали у угодном дружењу, као и сви учесници овог догађаја, који су подржали и Организација Црвеног крста у Брчком и предузеће „Крајиновић“, које је обезбиједило бесплатан превоз за малишане.

Позивамо наше суграђане и љубитеље паса да азил посјете сваког радног дана од 09:00 – 15:00 h и одаберу пса којег желе и могу да удоме, или да дођу уторком и петком од 10:00-11:00 h, када је термин одређен само за удомљавање, и тада преузму свог љубимца. Терминима одређеним за удомљавање присуствују и ветеринари Јавне ветеринарске станице у Брчком, који сваком новом власнику дају и корисне информације о томе како да се брину о свом псу. Са друге стране, позивамо и власнике паса да брину о својим љубимцима и њиховом потомству, с обзиром да је највећи број паса који се нађу на улици продукт неодговорног власништва и недовољне бриге о животињи.

azildjeca_01 azildjeca_02 azildjeca_03 azildjeca_04 azildjeca_05 azildjeca_06

 

  iso 9001

iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook-

 

КОНТАКТ::

                                 Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::МАПА САЈТА