jkp_info1

05.08.2019. Апел за рационално трошење воде са локалних изворишта

Штампа Ел. пошта

vodovod i kanalizacija.jpg

Извориште Исламовац је главни извор водоснабдијевања за насеља у јужном и централном дијелу Брчко дистрикта БиХ – Штрепци, Паланка, Брка, Боће, Бодериште, Горњи и Доњи Зовик и Шаторовићи. Насеље Брка, из којег смо ових дана имали рекламације купаца за смањен притисак воде у цијевима, нажалост и овог љета суочава се са проблемом недовољне количине воде у систему.

Уједно, у петак 02.08.2019. године дошло је до квара у резервоарском простору Паланка,  што је имало за посљедицу смањење количине воде која се дистрибуира, између осталог, и према насељу Брка, а што је довело до тога да је ово насеље у одређеном временском периоду имало отежано водоснабдијевање, о чему смо грађане благовремено информисали.

Иако је ЈП „Комунално Брчко“ љетну сезону дочекало са максималном техничком спремношћу и свим капацитетима у функцији, међу којима на високом степену функционалности и извориште Исламовац, евидентно је да су капацитети формираних изворишта недовољни да подмире укупне потребе становништва за водом. Бунари имају ограничену издашност, те се у мрежу дистрибуира онолико воде колико систем дозвољава.

Зато и овај пут апелујемо на становништво - кориснике локалних (сеоских) водовода да воду рационално троше и користе искључиво за обављање основних хигијенских и животних потреба, не и за заливање зелених површина, расхлађивање бетонских површина или пуњење базена.

Објекти водоснабдијевања, као инфраструктура којом ЈП „Комунално Брчко“ само управља и коју одржава, у протеклом периоду грађени су без цјеловитог и дугорочног плана водоснабдијевања, односно од случаја до случаја, а у овом тренутку надлежне институције раде на дефинисању приједлога мјера за побољшање функционалности водоводног система Штрепци, које се такође снабдијева из изворишта Исламовац.

 

  iso 9001

iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook-

 

КОНТАКТ::

                                 Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::МАПА САЈТА