jkp_info1

30.07.2019. Локацијом цурења на мрежи до смањења губитака воде

Штампа Ел. пошта

edukacijaneprihodovanavoda_1

Један од стратешких циљева ЈП „Комунално Брчко“ дефинисаних за наредни трогодишњи период јесте смањење неприходоване воде у водоводном систему Брчко дистрикта БиХ којим управља наше предузеће.

С тим у вези, а у складу са израђеним Акционим планом за смањење неприходоване воде и планираним инвестицијама за текућу годину, предузеће је набавило нову опрему за мјерење и детекцију губитака на водоводној мрежи. Уједно је добављач обезбиједио и едукацију за запоскенике о употреби и практичној примјени дигиталног акустичног локатора цурења - геофона и логера шума са корелатором.

Током три дана обуке, којој је присуствовало  десетак запосленика из радних јединица „Водовод и канализација“ и Администрација, обрађене су теме из области разумијевања неприходоване воде, као и практична обука на терену са испорученом опремом.

Учесници едукације, исказали  су задовољство реализованом набавком уз  увјерење да ће нова опрема значајно допринијети побољшању на пољу оперативног одржавања водоводне мреже, на којем смо суочени са кваровима на цијевима, што за посљедицу има високе трошкове оперативног одржавања, а узрокује губитке воде у систему, поремећаје у снабдијевању и смањење јавног повјерења грађана у комунално предузеће, што свакако желимо да избјегнемо.

edukacijaneprihodovanavoda_2 edukacijaneprihodovanavoda_3 edukacijaneprihodovanavoda_4

Осим овог материјалног и кадровског побољшања у раду, и ове године у септембру наши запосленици присуствоваће Waterloss академији, која ће  окупити велики број запосленика из водоводних предузећа широм БиХ, ангажованих на смањењу неприходоване воде, са циљем да добију нове информације и сазнања како смањити губитке воде у систему.

ЈП “Комунално Брчко“ свјесно је да су улагања у кадрове и опрему кључни ресурси пословног развоја, те на томе континуирано ради.

 

  iso 9001

iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook-

 

КОНТАКТ::

                                 Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::МАПА САЈТА