jkp_info1

21.06.2019. На први дан љета почиње кампања на сензибилизацији грађана за удомљавање паса

Штампа Ел. пошта

„СВЕ ШТО ТРЕБАШ ЈЕ ЉУБАВ – УДОМИ !“

udomipsa2019_cir

Као и сваке године – од средине јуна до средине јула траје љетња кампања на сензибилизацији грађана Брчко дистрикта БиХ, али и сусједних мјеста, за удомљавање паса из азила којима предузеће управља.

„Позивамо становнике да покажу хуманост и збрину псе који се привремено налазе у азилу у мјесној заједници Брод. Ове године, под мотом „Све што требаш је љубав – УДОМИ!“  промовишемо удомљавање паса као начин да спасите бар један живот, а ваш нови кућни љубимац ће вам то знати узвратити са пуно љубави“, кажу у Сектору за збрињавање напуштених животиња ЈП „Комунално Брчко“.

Посјете азилу који се налази у насељу Брод, у бившој војној бази, могуће су сваког радног дана од 09:00 - 15:00 часова, када будући власник може одабрати свог пса, док се сам чин удомљавања може реализовати искључиво уторком и петком у периоду од 10:00 до 11:00 часова, када у азилу бораве и ветеринари Јавне ветеринарске станице Брчко дистрикта БиХ, који на лицу мјеста бесплатно вакцинишу и микрочипују псе, а уједно власник за свог новог пса бесплатно добија и пасош.

„Поступак удомљавања је крајње једноставан. Сви заинтересовани пунољетни грађани, који желе овим хуманим гестом да покажу одговорност према животињама, могу доћи у азил, обавити разговор са нашим запосленицима и предочити жеље и потребе за одређеним типом пса. Након што је пас изабран, потребно је потписати изјаву о удомљавању којом се нови власник обавезује за бригу над животињом. Један од највећих проблема појаве паса на улицама је неодговорно власништво. Када збрињавате, удомљавате или купујете пса, потребно је да се обавежете да ћете бринути о основним животним потребама пса, али и бринути о његовом потомству. Ветеринарска станица започела је са регистрацијом и микрочиповањем свих паса у Дистрикту и полако формира базу података ових животиња, што ће, између осталог, дати и увид у бригу о псима од стране власника“, кажу у Сектору.

Удомљавањем пса добијате бесплатно, добијате пријатеља за цијели живот, али добијате и обавезу бриге за друго живо биће, које ће вам ту обавезу вратити са великом оданошћу и љубави. Азил за псе је привремено, а не трајно пребивалиште пса. Зато ова и сличне акције дају значајан допринос у уклањању или спречавању боравка паса без надзора на улицама, те доприносе повећању броја удомљених паса. 

Више информација о удомљавању паса из азила, локацији и посјетама азилу, можете добити и контактирањем Позивног центра 0800 505 07.

 

  iso 9001

iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook-

 

КОНТАКТ::

                                 Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::МАПА САЈТА