jkp_info1

24.01.2019. потписан нови анекс уговора за испоруку електричне енергије до краја јануара

Штампа Ел. пошта

dalekovod_

ЈП “Комунално Брчко” и Брчко дистрикт БиХ још нису окончали процес уговарања снабдијевања Брчко дистрикта БиХ електричном енергијом за 2019. годину.

Јуче је потписан нови анекс уговора о снабдијевању Брчко дистрикта БиХ електричном енергијом на период од седам дана са МХ Електропривреда РС а.д. Требиње, односно до краја јануара 2019. године. Ово је нови анекс, након што је 31. децембра 2018. године потписан други анекс уговора о снабдијевању за 2018. годину, а који се односи на период снабдијевања Дистрикта електричном енергијом до 15. јануара, потом и трећи којим је продужено снабдијевање електричном енергијом до 22. јануара до поноћи.

Испорука електричне енергије на основу четвртог анекса, са којим је сагласан и оснивач – Скупштина и Влада, те Правобранилаштво Дистрикта, настављена је према истој цијени од 0,094877 КМ/кWх, која је важила и за 2018. годину.

Међутим, управо је цијена снабдијевања на период од године дана највећи камен спотицања у преговорима са Електропривредом Републике Српске о снабдијевању Дистрикта електричном енергијом у текућој години.

Радна јединица „Електродистрибуција“ је још крајем јула 2018. године покренула јавни поступак за набавку електричне енергије, на отвореном тржишту, за потребе снабдијевања крајњих купаца у Брчко дистрикту БиХ и покривање губитака у дистрибутивној мреже у 2019. години. Планом набавке за 2019. годину предвиђена је набавка 282.000.000 кWх, чија је процијењена вриједност без ПДВ-а 29.500.000,00 КМ. На објављени јавни позив за доставу понуда за испоруку електричне енергије за потребе Брчко дистрикта БиХ у 2019. години тада је пристигла само једна понуда, и то од ЈП “Електропривреда БиХ” д.д Сарајево, која је понудила тражену количину електричне енергије за већи износ него што је ЈП “Комунално Брчко” у могућности да плати. На поновљени јавни позив расписан у септембру прошле године није било пријава.

Након тога, у новембру 2018. године започело је преговарање о снабдијевању са Електропривредом РС, која је понудила цијену од 0,134 КМ/кWх без ПДВ-а, а која је превисока и доводи у питање пословање јавног предузећа.

За грађане и привреду Дистрикта у овом тренутку најважнија информација је да се преговори за снабдијевање настављају почетком наредне седмице, као и да до поскупљења електричне енергије за наше купце током зимских мјесеци сигурно неће доћи.

 

  iso 9001

iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook-

 

КОНТАКТ::

                                 Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::МАПА САЈТА