jkp_info1

21.12.2018. Једанаест мјесеци позитивног пословања

Штампа Ел. пошта

upravna1.jpg

Приходи остварени за 11 мјесеци ове већи су за 5,86% у односу на исти период прошле године. Предузеће је за период јануар – новембар 2018. године остварило више од 38 милиона прихода, односно 38.186.661 КМ, док су расходи били 36.748.078 КМ и мањи су од прошлогодишњих за исти период за 3,63%. 

У укупним приходима, најзначајније мјесто заузимају приходи од продаје учинака, односно услуга које предузеће директно пружа купцима, а који износе 98,57%. Од тога, више од 80% се односи на продају електричне енергије.

Радна јединица Електродистрибуција и РЈ Водовод и канализација пословале су позитивно, док РЈ Чистоћа и даље има негативан финансијски резултат, који је, у односу на једанаест мјесеци 2017. године за пола милиона мањи за исти период ове године, односно са -650.103, сада је на нивоу -147.128 КМ, што је ипак значајно побољшање.

Када је ријеч о наплати за испоручене услуге, она је на нивоу од 96%, што је у складу са планом пословања.

Предузеће редовно измирује све обавезе према добављачима и запосленицима.

То су препознали и у Агенцији за избор и промоцију најуспјешнијих пословних људи и компанија у БиХ, те су наше предузеће и директор прошле седмице проглашени за најкомпанију и најменаџера у категорији јавних предузећа.

На 39. Церемонији проглашења најбољих од најбољих пословних људи и компанија из Босне и Херцеговине у бањалучком Банском двору, уз присуство неколико стотина најуспјешнијих менаџера и већег броја привредних, политичких и јавних личности Бање Луке и Босне и Херцеговине, Стручни жири независне Агенције за избор и промоцију најуспјешнијих пословних људи и компанија додијелио је 17 награда најуспјешнијим менаџерима из цијеле Босне и Херцеговине, међу којима се нашао и Мирсад Ђапо, директор ЈП “Комунално Брчко”.

 

  iso 9001

iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook-

 

КОНТАКТ::

                                 Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::МАПА САЈТА