jkp_info1

11.10.2018. Јесење уређење града и садња сезонског цвијећа

Штампа Ел. пошта

У оквиру редовних јесењих активности на уређењу града које проводи Служба за јавну хигијену ЈП „Комунално Брчко“, а све у складу са Планом одржавања јавних зелених површина Одјељења за јавне послове – Пододјељења за путеве и паркове ради се на одржавању и обликовању зелених и јавних површина које придоносе очувању лијепе слике нашег града.

orezivanjezbogsaobraajnesignalizacije.jpg

До сада су реализоване планске актиности које укључују јесење орезивање и обликовање грмова, садњу ружа, трајница, култивара, грмова те орезивање крошања младог и средњодобног дрвећа ван вегетације. Радило се и на орезивању грана дрвећа с циљем ослобађања саобраћајне сигнализације и расвјете и њихове уредне функционалности, орезивање сувих и болесних грана, те сјеча и уклањање дрвећа различите старости, као и вађење пањева, а све према налогу инвеститора радова.

sadnja sezonsko cvijee 01.jpg

У складу са планом уређења у центру града, у жардињерама дуж централне пјешачке зоне засађено је више од 1.700 комада сезонског цвијећа.  У распоред уређења града уврштено је и насеље Ново Брчко, па су засађене комбинације бијелих и црвених тратинчица, а сезонско цвијеће засађено је и на простору око зграде Владе Брчко дистрикта.

sadnja sezonsko cvijee - vlada 1.jpg

Осим ових активности јавила се потреба и за ванредним активностима на уређењу јавних површина које су у договору са надлежним службама Владе Дистрикта уврштене у овомјесечни план уређења града. Наше екипе радиле су ових дана на крчењу и кошењу дијела Фицибајера и простора уз ријеку Саву, те машинском чишћењу грмова од нагомиланог лишћа и отпадака.

ficibajer.jpg

Сличне ванпланске активности његовања јавних површина прошле су седмице завршене у насељу Илићка и то уређивање блоковског зеленила, простора око школе и уз магистрални пут.

 

  iso 9001

iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook-

 

КОНТАКТ::

                                 Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::МАПА САЈТА