jkp_info1

04.10.2018. У азилу обиљежен међународни дан заштите животиња

Штампа Ел. пошта

Сектор за збрињавање напуштених животиња, који дјелује при Радној јединица Чистоћа, данас је, као и сваке године од оснивања, обиљежио Међународни дан заштите животиња.

Међутим, за разлику од претходних година, када смо овај дан обиљежавали са грађанима на Тргу младих, овај пут смо одлучили да Међународни дан заштите животња 4. октобар обиљежимо са малишанима у азилу за напуштене псе. Наши гости били су полазници Школигрице из Брчког.

“Ове године одлучили смо да промијенимо приступ начину обиљежавања овог, за нас и све љубитеље паса, значајног датума. С обзиром да се све добре навике, позитивна комуникација и однос према животињама стварају од малих ногу, хтјели смо управо нашим најмлађим суграђанима да покажемо гдје живе пси које је неко напустио или се није могао бринути о њима из различитих разлога, те да уколико имају љубимца схвате да је то друго живо биће које има основне животне потребе и осјећања, а које заузврат може да пружи неизмјерну љубав и пријатељство,” каже Жељка Томић, шеф Сектора за збрињавање напуштених животиња.

“Колико је ово била добра одлука, да посјетимо азил, највише говори дјечије одушевљење и реченица ово је био најбољи дан икад,” кажу у Школигрици.

Запосленици Сектора су малишанима одржали кратку едукацију о псима, обишли са њима боксове и испричали им о сваком псу којег су видјели понешто, затим показали су им полигон и начин дресуре паса, а дјечаци и дјевојчице су имали прилику и да прошетају пса на повоцу.

“За наше мале госте припремили смо и пригодне поклоне, бојанке, постере са сликама и називима 100 раса паса и освјежење, а у сусрет су нам изашли из предузећа “Крајиновић” који су до азила и назад бесплатно превезли 30 дјечака и дјевојчица заједно са њиховим васпитачицама, на чему им се захваљујемо,” каже Жељка.

azil01 azil12 azil13 azil14

У азилу за псе у насељу Брод, у бившој бази McGovern, тренутно је смјештено око 100 одраслих паса и око 60 штенаца. Протеклих мјесец дана запосленици Сектора за збрињавање напуштених животња су уклонили више десетина паса са улица града, што није чињено пуне двије године. Сада су поново створени услови да азил несметано функционише.

Позивамо све наше суграђане и љубитеље паса да азил посјете сваког радног дана од 09:00 – 15:00 h, или да дођу уторком и петком од 10:00-11:00 h, када је термин одређен само за удомљавање. Овом чину присуствују и ветеринари Јавне ветеринарске станице у Брчком, који сваком новом власнику дају и корисне информације како да се брине о свом новом љубимцу. Са друге стране, позивамо и власнике паса да брину о свом љубимцу и да брину о његовом потомству, с обзиром да је највећи број паса који се нађе на улици продукт неодговорног власништва и недовољне бриге о животињи.

 

  iso 9001

iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook-

 

КОНТАКТ::

                                 Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::МАПА САЈТА