jkp_info1

03.10.2018. У току јесење уређење града

Штампа Ел. пошта

У оквиру редовних јесењих радова на уређењу града које обавља Служба за јавну хигијену ЈП „Комунално Брчко“, а у складу са Планом одржавања јавних зелених површина Одјељења за јавне послове – Пододјељења за путеве и паркове, проводи се јесење чишћење грмова од отпадака, те њихово орезивање и обликовање, затим садња ружа, трајница, култивара, грмова, орезивање крошања младог и средњедобног дрвећа ван периода вегетације ради обликовања крошње.

orezivanje_1

У планске радове спада и орезивање грана дрвећа ради ослобађања саобраћајне сигнализације и расвјете, орезивање сувих и болесних – потенцијално опасних грана на дрвећу, те сјеча и уклањање дрвећа различите старости, као и вађење пањева, а све према налогу инвеститора радова.

orezivanjezbogsaobraajnesignalizacije

У овом мјесецу планирана је и садња цвијећа, машинско чишћење и скупљање лишћа са травњака површине 200.000 метара квадратних, орезивање трајница и украсних трава, те узимљавање ружичњака.

Такође, наше екипе раде и на ванредним пословима уређења неколико мјесних заједница, за које су се током година повећали захтјеви и приговори грађана, те стога надлежни органи града разматрају да се повећа број и квадратура јавних површина које одржава ЈП „Комунално Брчко“. Протекле седмице покошена је и искрчена велика неуређена јавна површина у насељу Росуље, док се од почетка седмице ради на уређењу површина које нису обухваћене годишњим планом одржавања јавних површина у насељу Илићка.

kosenjeilicka

У овој мјесној заједици више пута су указали на потребу за његовањем и сређивањем блоковског зеленила између зграда, површина око школе, уз магистрални пут и осталих неконтролисаних површина у овом великом градском насељу.

Осим редовних и ванредних активности Службе за јавни хигијену, и Служба за управљање отпадом такође реализује редовне и ванредне активности на прикупљању отпада.

auto-podizac.jpg

У току је друга овогодишња акција прикупљања крупног отпада које наше предузеће проводи у складу са обавезом прописаном Законом о комуналним дјелатностима Брчко дистрикта БиХ. Акција је почела 1.10. и трајаће до 26.10. ове године, а проводиће се у свих 78 мјесних заједница Брчко дистрикта БиХ. О распореду прикупљања кабастог отпада грађани могу сазнати више на службеној web и facebook страници предузећа, или контактирањем бесплатне инфо линије 0800 505 07. 

 

  iso 9001

iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook-

 

КОНТАКТ::

                                 Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::МАПА САЈТА