jkp_info1

07.06.2018. Обиљежавање Дана заштите животне средине и презентација о значају рециклаже отпада

Штампа Ел. пошта

dan zatite iv sred-prezentacija01 dan zatite iv sred-prezentacija02

Поводом 5. јуна Свјетског дана заштите животне средине, у просторијама Омладинског центра у Брчком одржана је презентација о значају очувања и заштите животне средине са акцентом на важности рециклирања отпада. Циљ оваквих акција јесте тежња да наш град учинимо чишћом, здравијом и бољом средином за живот свих нас, а нарочито генерација које долазе иза нас.

Представница ЈП „Комунално Брчко“ Исмета Османовић, главни пројект менаџер Службе за развој овог предузећа, презентовала је средњошколцима које су то акције ученици средњих школа реализовали ради превенирања даљњег загађивања наше околине.

Пројекат под називом „Селекција отпада погодног за рециклажу у образовним установама„ значајна је акција у којој је учествовало 14 школа са подручја Брчко дистрикта БиХ. Овим пројектом показан је активитет младих у управљању и заштити животне средине и нужност подизања свијести о одржању задовољавајуће комуналне хигијене града.

С једнаким циљем очувања животне средине остварена је и сарадња ЈП „Комунално Брчко“ са средњим школама у Брчко дистрикту БиХ која је за циљ имала анимирање младих и потицање на провођење еколошких активности те развијање свијести о потреби искориштавања отпада.

Свјетски дан заштите животне средине обиљежава се сваке године 5. јуна на годишњицу одржавања Конференције Уједињених нација у Штокхолму, која је била посвећена животној средини и на којој је усвојен Програм заштите животне средине Уједињених нација.

 

  iso 9001

iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook-

 

КОНТАКТ::

                                 Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::МАПА САЈТА