jkp_info1

07.06.2018. Набављено 70 нових контејнера за одлагање отпада запремине 1,1 м³

Штампа Ел. пошта

Активностима обнове спремника за отпад, ЈП „Комунално Брчко“ набавило је 70 нових контејнера којима ће се замијенити они дотрајали и стари.

novi_kontejneri_1

Примопредаја контејнера обављена је прошле седмице и њихово распоређивање и замјена у ужем центру града почела је јуче и трајаће до краја ове седмице. Радници Радне јединице Чистоћа извршили су обиљежавање нове комуналне опреме, након чега их постављају на задате локације.

novi_kontejneri_2

Овим пројектом рјешавамо проблем нефункционалне и похабане комуналне опреме, која је након више година константне употребе оштећена од зуба времена, али и несавјесног кориштења.

Циљ ове акције је квалитетније и ефикасније управљање комуналним отпадом, те повећање нивоа комуналне хигијене, чиме ће се допринијети  чистијој и здравијој околини. Овом активношћу  замјењујемо дотрајале и оштећене контејнере, коју смо наслиједили од Владе Брчко дистрикта БиХ из периода када је овом комуналном облашћу управљало Одјељење за јавне послове. Контејнери су тада постављени на јавну површину у складу са тачно дефинисаним локацијама.

Подсјећамо да у складу са Законом о комуналним дјелатностима Брчко дистрикта БиХ, посуде за смеће с јавне површине набавља и одржава надлежно одјељење или предузеће. Пословни простори и стамбени објекти морају имати сопствене посуде за смеће. Посуде за смеће за новоизграђене објекте набавља инвеститор, односно корисник пословног простора. Посуде за одлагање смећа у колективним стамбеним објектима набављају станари зграде. Власници - корисници посуда за смеће дужни су да их одржавају у уредном и чистом стању, као и да обезбједе њихову дезинфекцију и дезинсекцију најмање два пута годишње.

novi_kontejneri_3

Замјена старих контејнера биће настављена крајем године, када ће акцијом бити  обухваћена приградска насеља. Контејнере који не буду сасвим истрошени, покушаћемо да обновимо у нашој радионици и чувати их за резервне, да не заврше и сами на отпаду, а на грађане апелујемо да нове посуде не оштећују.

 

  iso 9001

iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook-

 

КОНТАКТ::

                                 Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::МАПА САЈТА