Ја волим Брчко

Ја волим Брчко

ЈП „Комунално Брчко“ покренуло је у марту 2012. кампању под називом „Ја волим Брчко“. Ријеч је о медијској – едукативној кампањи која има за циљ да упозна грађане, а посебно дјецу и младе, колико је значајно да свако од нас брине о очувању животне средине, да рециклира…

Удомљавање паса

Удомљавање паса

Поводом 4.октобра, Међународног дана заштите животиња, Сектор за збрињавање напуштених животиња, који дјелује у оквиру РЈ Чистоћа, и Служба за маркетинг Јавног предузећа „Комунално Брчко“ сваке године организују акцију удомљавања паса луталица.

Акција „Очистимо Брчко“

Акција „Очистимо Брчко“

Током љетњих мјесеци 2011. године, од јуна до почетка октобра, ЈП „Комунално Брчко“ организовало је и реализовало велику акција јавних радова на уређењу Брчко дистрикта БиХ, под називом „Очистимо Брчко“.

Акција сузбијања амброзије

Акција сузбијања амброзије

Служба јавне хигијене Радне јединице Чистоћа, у сарадњи са Службом за маркетинг ЈП „Комунално Брчко“, у јуну 2011. године започела је акцију сузбијања амброзије, формирањем огледне парцеле у кругу Фабрике воде, са примјеном поменуте скрининг методе. Наши стручњаци одлучили су се за садњу бијеле дјетелине и траве енглеског љуља.

Компостирајмо заједно

Компостирајмо заједно

Од септембра 2009. године, ЈП „Комунално Брчко“ и већина еколошких секција основних и средњих школа у Брчко дистрикту сарађују на пројекту „Компостирајмо заједно“. Ријеч је о заједничким активностима на искоришћавању сировина из биоразградивог отпада, са циљем производње хумуса. 

Добровољно давање крви

Добровољно давање крви

O JPK >> AKCIJE

ЈП „Комунално Брчко" се у нашој локалној заједници истиче као друштвено – одговорно предузеће које помаже суграђанима у разним животним неприликама, те смо одлучили да своју хуманост покажемо и на овакав начин. Велики број наших запосленика су дугогодишњи даваоци крви и даваоци крви по позиву, а у оквиру радне јединице Електродистрибуција недавно је формирано и Друштво добровољних давалаца крви „Електро – Брчко", чији…

Дани иновација

Дани иновација

O JPK >> AKCIJE

ЈП „Комунално Брчко“ је кроз Дане иновација омогућило да сви заинтересовани субјекти добију увид у иновације и рјешења помоћу којих је предузеће остварило успјех. Ова манифестација уједно је замишљена и као мјесто сусрета привредника, креативаца, иноватора – људи из различитих области, те су самим тим отворене и могућности за склапање нових пословних односа и сарадњи.

Брчаци у акцији

Брчаци у акцији

O JPK >> AKCIJE

„Брчаци у акцији“ је акција која је имала за циљ да допринесе што већем броју чистих и функционалних јавних површина на подручју Брчко дистрикта БиХ, укључивање особа са инвалидитетом у имплементацију пројекта да би се подстакла њихова инклузију у нашој заједници, те развој и подизање еколошке свијести грађана на виши ниво. 

Сат за планету Земљу

Сат за планету Земљу

O JPK >> AKCIJE

ЈП „Комунално Брчко“ се придружило овој акцији 2012. године, када је на сат времена угасило уличну расвјету на Пјешачкој зони, Тргу младих и Булевару мира. Од тада се сваке године придружујемо хиљадама градова који желе да дају свој допринос овом догађају, а осим уличне расвјете на Пјешачкој зони, Тргу младих и Булевару мира такође се гасе и сви свјетлећи натписи на објектима нашег предузећа. 

Кампања "Бирамо најљепше двориште"

Кампања "Бирамо најљепше двориште"

O JPK >> AKCIJE

Сваке године организујемо кампању „Бирамо најљепше двориште и балкон Брчко дистрикта БиХ“, која има за циљ очување зелених површина, укључивање грађана у одржавање јавних површина, упознавање јавности о значају уређења дворишта и балкона за љепши изглед града, те уређивање зелених површина у стамбеним насељима. 

„Let´s do it – Očistimo zemlju za jedan dan“

„Let´s do it – Očistimo zemlju za jedan dan“

O JPK >> AKCIJE

„Let´s do it“ u Bosni i Hercegovini je dio svjetskog pokreta Let’s do it World clean up-a koji je nastao u Estoniji 2008. godine.  Grupa mladih entuzijasta odlučila je da se pozabavi problemom hiljada divljih deponija otpada u prirodnom okruženju. Ovi mladi ljudi su organizovali masovnu akciju čišćenja u koju su uključili sportiste, glumce, političare i zajedno sa 50 000 građana, su…

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

Акција „Очистимо Брчко“

Током љетњих мјесеци 2011. године, од јуна до почетка октобра, ЈП „Комунално Брчко“ организовало је и реализовало велику акција јавних радова на уређењу Брчко дистрикта БиХ, под називом „Очистимо Брчко“.

Акцијом су обухваћени јавни радови на уређењу јавних површина у 78 мјесних заједница на подручју Брчко дистрикта БиХ, који нису у плану редовног одржавања чистоће, а односили су се на кошење и крчење јавних површина, уништавање корова, посебно амброзије, уклањање и санацију дивљих депонија, уређење обала ријека, орезивање дрвећа, уређење цвјетних гредица и ружичњака, уређење банкина, кошење канала поред магистралних и локалних путева и друге радове.

Циљ акције

Циљ акције био је да се Брчко дистрикт БиХ очисти, али и пробуди савјест код грађана о значају јавне хигијене и чистоће, јер су здравље, животна средина и социјални услови у сталној интеракцији, због чега сваки поремећај стања животне средине доводи и до поремећаја еколошких и социјалних односа.

Свако загађење утиче на квалитет живота грађана, због чега је један од наших задатака спуштање прага толеранције читавог друштва према онечишћењу животне средине. Проблеми настају јер се велика количина комуналног отпада одлаже на за то непредвиђена мјеста, тзв. дивље депоније у сеоским или приградским подручјима, углавном у близини шума или ријечица и потока, што је посљедица лоших навика и недовољне бриге за околину.

ЈП „Комунално Брчко“ и овом акцијом имало је жељу и намјеру да утиче на појединце, да сваког дана учине нешто чиме ће допринијети љепшем изгледу свог града, и надамо се да смо успјели у томе.

kosenje kosenje_brka boderiste gornji_brezik

Резултат акције

Резултат акције је љепши и уређенији град, као и сеоска и приградска насеља. Радници ЈП „Комунално Брчко“ јавним радовима обухватили су око 900.000 м² јавних површина.

 Акцију је сопственим средствима и за ову акцију додатно ангажованом радном снагом реализовало ЈП „Комунално Брчко“, али су посебан допринос дали и волонтери из Фудбалског клуба „Илићка 01“, КУД-а „Илићка“, МЗ Бодериште, Протестантске еванђеоске цркве у Брчком и становници насеља Прутаче, којима се посебно захваљујемо.

У оквиру акције, запосленици ЈП „Комунално Брчко“ дали су допринос и у организацији бројних културних и спортских манифестација, уређењем простора и припремом терена на којима су се одржавали спортски или други сусрети.

 

  iso 9001

iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook-

 

КОНТАКТ::

                                 Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::МАПА САЈТА