Sistem kvaliteta

Ispis E-mail

U cilju poboljšanja kvaliteta poslovanja, te pružanja visokokvalitetnih komunalnih usluga i povećanja zadovoljstva naših kupaca, 2010. godine, nakon ispunjenja svih uslova, sertifikovani smo za Sistem kvaliteta u skladu sa međunarodnim standardom ISO 9001 : 2008. Sistem upravljanja kvalitetom (Quality Management System - QMS) je skup međusobno povezanih elemenata za usmjeravanje i kontrolu organizacije u pogledu kvaliteta poslovanja i pružanja usluga, a radi ispunjavanja zahtjeva kupaca i drugih interesnih grupa. Preduzeće se svake tri godine resertifikuje za ovaj sistem.

Da bi bila ostvarena najvažnija vrijednost – zadovoljstvo korisnika, donijeli smo i Politiku kvaliteta koja predstavlja izjavu preduzeća kojom se definiše opredijeljenost menadžmenta da zadovoljenjem pojedinačnih segmenata poslovanja ostvari navedenu vrijednost te radi na stalnom poboljšanju kvaliteta usluga i procesa rada.

Uvođenje ovog sistema u centar pažnje stavlja kupce prepoznavajući njihove zahtjeve, a najznačajnije prednosti Sistema su:

  • pouzdane i kvalitetne usluge,
  • kontrola tokova procesa poslovanja,
  • dokumentovanost radnih aktivnosti te dosljednost i sljedivost svih procesa,
  • podizanje svijesti zaposlenih o značaju pružanja kvalitetnih usluga,
  • stalno usavršavanje znanja i vještina zaposlenika,
  • stalno mjerenje kvaliteta, njegovo poboljšanje i primjena eventualnih korektivnih mjera.

Posjedovanje sertifikata ISO 9001:2008 i sticanje uslova za njegovo obnavljanje dokaz su da je JP „Komunalno Brčko“ uspostavilo i primjenjuje osnovni postulat upravljanja – planira, provodi i kontroliše procese, a u svakom novom krugu ih poboljšava. 

 
iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno racun_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA