REZULTATI I PRIZNANJA

REZLTATI I PRIZNANJA

Ispis E-mail

JP „Komunalno Brčko“ dobitnik medalje za potporu projektu „Volontiraj – kreditiraj“

„Volontiraj – kreditiraj" je naziv projekta koji na razini BiH od 2007. godine provodi Udruga građana „Info House" iz Sarajeva, sa lokalnim partnerima, organizacijama i poduzećima. Glavni cilj projekta je jačanje kapaciteta mladih, kako bi u budućnosti bili spremni preuzeti odgovornost za svoju profesionalnu budućnost, razvoj lokalne zajednice kojoj pripadaju, ali i poboljšanje statusa mladih u cjelini.

Naše poduzeće podržava ovaj projekt od 2011. godine, za što su nam dodijeljene zahvalnice, a na VII. Sajmu kreditiranja, kao završnoj manifestaciji projekta „Volontiraj – kreditiraj" za 2013./2014. godinu, našem poduzeću uručena je i medalja kao simbol potpore ovom projektu.


JP „Komunalno Brčko“ među najpoželjnijim poslodavcima u BiH   

JP „Komunalno Brčko" jedno je od TOP 100 najpoželjnijih poslodavaca u BiH prema izboru korisnika portala www.posao.ba . Tijekom veljače i ožujka 2014. godine realizirano je istraživanje u okviru projekta „Najpoželjniji poslodavac 2014" u kojem je sudjelovalo više od 650 bh. kompanija, koje su predložili korisnici portala. Glasovanje je bilo bazirano na osobnoj percepciji ispitanika o uvjetima zapošljavanja i rada u jednom poduzeću, brizi za zaposlenike, radnom vremenu, sigurnosti na radnom mjestu, napretku kompanije, tj. sveukupnom upravljanju ljudskim potencijalima i imidžu kompanije u javnosti.

Projekt „Najpoželjniji poslodavac u BiH“ ima za cilj promoviranje pozitivne prakse upravljanja ljudskim potencijalima u BiH da bi se poduzeća dodatno motivirala da unapređuju svoje odnose prema zaposlenima i ponude još bolje uvjete za rad, razvoj, napredak i usavršavanje znanja i vještina, po čemu je naše poduzeće odavno poznato.

Dodjela titule i žiga „Najpoželjniji poslodavac" omogućila nam je da se još bolje pozicioniramo u svijesti kandidata sa izraženim kvalifikacijama, odgovornošću i spremnošću za rad, kao poduzeće u kojem bi željeli raditi i napredovati, te nam pomoći da postanemo još bolji, uspješniji i poželjniji poslodavac.

Najpoželjnijeg poslodavca biraju korisnici portala www.posao.ba vodećeg internetskog portala za zapošljavanje i jednog od najposjećenijih internetskih portala u BiH, čiji smo i mi partneri.


Nagrade najmenadžer i najkompanija BiH u kategoriji javnih poduzeća za 2013. godinu

Na svečanoj dodjeli nagrada najuspješnijim gospodarstvenicima, kompanijama i zaslužnim pojedincima održanoj u Banjaluci, nagrade najmenadžer i najkompanija u kategoriji javnih poduzeća za 2013. godinu pripale su našem ravnatelju Admiru Nukoviću i našem poduzeću JP „Komunalno Brčko".

Manifestaciju su organizirali Europsku udrugu menadžera i Direkcija za izbor najmenadžera BiH, Jugoistočne i Srednje Europe. Na temelju strogih kriterija identificiraju se, imenuju, afirmiraju i promoviraju iznimni menadžeri i uspješne kompanije, analizira ostvarenje najuspješnijih i izdvajaju oni koji ostvaruju znatno više od ostalih i „vuku" naprijed svoju državu i regiju.

Neovisna agencija, Europska udruga menadžera i časopis Euromanager prepoznali su ogroman pomak napravljen u organizacijskim, upravljačkim, tehnološkim i inovativnim procesima u JP „Komunalno Brčko" od 2008. godine, te su od skoro 2.000 prijedloga i nominacija, procijenili da naše poduzeće i ravnatelj ispunjavaju sve uvjete: kontinuiran razvoj, izvanredni rezultati poslovanja, stalno unapređenje kvaliteta usluga.

Agencija za izbor i promociju menadžera jedini je globalni i neovisni autoritet u regiji Jugoistočne i Srednje Europe, a čija je nagrada najmenadžer i najkompanija svrstana među sedam najrespektabilnijih nagrada u svijetu (Njujork, Pariz, London, Rim, Cirih, Madrid i Brisel). Ravnatelj Nuković je ovu nagradu dobio i 2003. godine, kada je proglašen najmenadžerom godine u BiH za potporu razvoju malih i srednjih poduzeća u 2003. godini.


JP "Komunalno Brčko" dobitnik Srebrne plakete Vidovdanske trke    

Upravni odbor Atletskog kluba „Brčko“ dodijelio je našem poduzeću 2012 godine Srebrnu plaketu Vidovdanske trke, za poseban doprinos u organizaciji i realizaciji ove manifestacije.

Organizatori Vidovdanske trke istakli su da je JP „Komunalno Brčko“ pokazalo najviši stupanj predanosti kada je riječ o tehničkoj i materijalnoj potpori ovoj velikoj sportskoj smotri, što je, između ostalog, doprinijelo očuvanju statusa Vidovdanske trke u svijetu, a Brčko označilo kao jedan od najboljih primjera pozitivnog odnosa javnog poduzeća za komunalne djelatnosti prema interesima grada. 


JP "Komunalno Brčko" među 100 najvećih u BiH

Naše poduzeće je 2009., 2010. i 2011. godine svrstano među 100 najvećih kompanija u BiH, prema izboru koji organizira gospodarski magazin Poslovne novine. Pozitivnim i učinkovitijim poslovanjem, kvalitetnim pružanjem usluga i ispravnom određivanju obujma zadataka, naše poduzeće je za kratko vrijeme, od 2008. godine pa na ovamo, postalo jedno od najrespektabilnijih bh. poduzeća.

Promjenom načina rangiranja bosansko-hercegovačkih poduzeća, koji nije uključivao mogućnost sudjelovanja poduzeća iz Brčko Distrikta BiH, od 2011. godine nismo bili u prigodi da odmjerimo snagu sa ostalim gospodarskim subjektima u zemlji, kada je riječ o ovom izboru.


Poslodavac godine za osobe sa invaliditetom

JP „Komunalno Brčko“ radnim angažiranjem osoba sa invaliditetom aktivno podržava kvalitetno i ravnopravno uključivanje ove društvene grupacije u društvene i ekonomske tokove. Sa skoro 30 zaposlenih osoba sa invaliditetom, naše poduzeće predstavlja jedno od rijetkih gospodarskih subjekata koje vlastitim primjerom stimulira promjenu negativnog stava poslodavaca prema zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

2010. godine dodijeljena nam je nagrada za Poslodavca godine za osobe sa invaliditetom. Redovito podržavamo izbor Poslodavca godine za osobe sa invaliditetom u BiH koji provode Centar za razvoj i potporu i Inicijative preživjelih od mina, a cilj izbora je promoviranje koncepta društveno odgovornog poslovanja i stimuliranje zapošljavanja osoba sa invaliditetom kao ravnopravnih članova našeg društva.

Kao javno poduzeće temelje za buduće generacije gradimo zajedno s lokalnom zajednicom s ciljem poboljšanja kvaliteta života zajednice u kojoj poslujemo, a naše strateško usmjerenje je da se ponašamo na društveno odgovoran način i da zastupamo politiku jednakih mogućnosti.

 

iso 9001

iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA