Nema poskupljenja struje u Brčko distriktu BiH u 2015. godini

Ispis E-mail

JP „Komunalno Brčko“ d.o.o. Brčko distrikta BiH obavještava svoje kupce električne energije da u narednih šest mjeseci neće doći do poskupljenja električne energije za stanovnike Brčko distrikta BiH.

Iako će se u periodu od 01.07.2015. godine do 31.12.2015. godine obračun i fakturisanje za utrošenu električnu energiju prema JP „Komunalno Brčko“ d.o.o. Brčko distrikt BiH vršiti po tarifnim stavovima uvećanim za 17 %, što predstavlja povećanje troškova od oko 1,6 miliona KM, ovaj trošak neće snositi domaćinstva i poslovni subjekti u Distriktu. JP „Komunalno Brčko“ će ovaj dodatni teret finansirati iz vlastitih sredstava.

Obračun i fakturisanje električne energije i dalje će biti vršeni na osnovu tarifnih stavova, odobrenih od strane Države regulatorne komisije za električnu energiju u decembru 2014. godine.

Takođe, najavljeno pa odgođeno uvećanje cijena električne energije od strane Elektroprivrede Republike Srpske (EPRS), bez obzira kada stupi na snagu, neće uticati na povećanje cijena isporuke električne energije za sve kategorije kupaca u Brčko distriktu BiH do 31.12.2015. godine.

 

                                                                                                                      JP „Komunalno Brčko“ 

 
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA